31 Ekim 2010 Pazar

Cry-Baby (1990)


Cry-Baby'nin meşhur gözyaşı sahnesi. Filmi izleyen çoğu kişi bu nefis başlangıç sahnesini ve Depp'in gözyaşı sahnesindeki bu surat ifadesini unutamamıştır herhalde.


John Waters'ın bu harika filmi; müzikal-komedi entegreli bir film. Waters yine tam anlamıyla kendine özgü bir atmosfer yaratmış. Yönetmenin en uslu, en terbiyeli işi dersem; yanlış olmaz.

Filmde temiz kalpli, romantik serseri Wade aka Cry-Baby rolünde Johnny Depp var. Cry-Baby semtin zengin burjuva ailelerinden birinin kızı olan Allison (Amy Locane) birbirlerine aşık olurlar ve öykü başlar. Zengin kız ve fakir serserinin muhteşem aşkı.Kadrajda filmin en kopuk anlarından biri; French Kiss sahnesi var. İtinayla french kiss öğretilir. İnsanın canını çektiriyorlar. O derece:)

John Waters'ın bu filmi şarkılarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle son bölümdeki meşhur "Please Mr. Tailer" şarkısı ve sahneleri unutulmaz denilecek cinsten. Film bittiğinde suratınızda inanılmaz mutlu bir ifadeyle creditse kilitleniyorsunuz. Keşke hiç bitmese der gibi. Cry-Baby işte böyle nefis bir film... 

 

Hiç yorum yok: