13 Ocak 2012 Cuma

Crimen Ferpecto (2004)

Sen bana fazla iyisin!

Madrid'deki büyük bir avm'nin departman müdürlerinden Rafa, nefret ettiği gelecek modelini betimlerken...


Rafael kadınları bölümünün müdürüdür ve çalışan kızlar da tam onun zevkine göredir. Kızlardan biriyle 
her zamanki rutin olaylarını gerçekleştirirken; bunları kimsenin görmemesi için hassas davranıyordur. Arkaplandaki insanların bakışına bakın. Bu resim tesadüfi değil, gören gözleri ifade ediyor.


Rafa'nın mutlu bir akşamı. Sevgilisi değil. İşyerindeki güzel takıntılarından biri. Kullandıkları her şeyin üzerinde fiyat etiketi olmasına dikkat edin. Bu güzel akşam yemeğini nerede yiyor olabilirler? Mmm ilgiiiinç!


Başın öne eğilmesin...


Filmin başlarında bir tanrı rolü çizen Rafa prova odalarının altındaki boşluklarda bir köstebek edasıyla ilerliyor. Yakıştı mı?!


Bu ayakkabıların kime ait olduğu Rafael için çok önemli. Öğrendiğinde...


...bir şişme erkek gibi her dakika kullanıma hazır bir adam olacak. İyi de adamımızın seks ile arası her daim iyi değil miydi? İzleyin :)


Garaj kapısı açıldığında göreceği tablo gerçekten çok can sıkıcı


Filmin önemli anlarından biri.


Reklam panolarına kadar düştü mü bu adam? Hayır alakası yok!


Üzerine ketçap sıkılan bir manken?


Bu bölümde ensesini eline koyduğu yere dikkatli bakın. Devamlılık hatası var.


Veeee kapanış. Rafael'in üstüne sıçrayan bu çamurun; suratına patlamış sert bir şamardan hiçbir farkı yok :)

Aslında kitlelerin daha çok "La Comunidad" ile tanıdığı, İspanyol yönetmen Alex De La Iglesia; bu filminde de klasik stilini konuşturuyor.

-Kara Mizah
-Yoğun İroni
-Gerilim/Şiddet
-Girift Öykü

Film, bir avm'nin bembeyaz bir ortamda yaptığı sözlü/pratik sınavla açılır. Bir müşteri temsilcisi nasıl olmalı? Görürüz ki; avm yönetimi hiçbir personele tam puan vermez. Sadece bir kişi 100 puan almıştır. Bu kim diye düşünürken; kadraj döner ve Rafael'e gelir. 

Bu dakikadan itibaren Rafael bir tanrı figürü sergiler. Hayal dünyası ve fikirlerini onun ağzından ete kemiğe bürünmüş sahnelerle izleriz. Bir sunucu gibi filmin her yerinde gezer. Sevdiklerini, sevmediklerini bize anlatır. Kısa sürede Rafael'in nasıl bir tip olduğunu kafamıza kazırız. 

Seyircinin kafasında oluşan bu lider ve ne istediğini bilen erkek figürü aslında o kadar da lider değildir. Hiç önemsemediği erkekler departmanının müdürü Emilio, çok kıymetli bir smokin satarak; satışlarda rekora gitmektedir. 

İki kişi arasındaki hasılat rekabeti önemlidir. Çünkü o gün yapacakları hasılat yeni avm müdürün belirleyecektir...

Film bu dakikadan, (Iglesia'nın her filminde olduğu gibi) sonra bize keyifli, ilginç ve sürükleyici anlar vaat ediyor. Sonunda da çok hoş bir süpriz olduğunu belirtmek gerek :)

Hiç yorum yok: